Nyheter

2023-07-07
Veckorna har rusat iväg. Det känns inte så längesedan ni föddes, en kväll i slutet av mars. Vi har haft så otroligt mycket kul tillsammans. Men nu börjar det dra ihop sig för er att flytta till era nya familjer. Lycka till i era nya familjer älskade sötnosar. Ni kommer alltid att ha en STOR plats i våra hjärtan.

2023-07-04
Våra sötnosar har nu hunnit bli fjorton veckor. När vi stiger upp på morgonen är det bråttom att få frukosten serverad, även fast deras torrfoder står framme dygnet runt. Då står de och väntar och pratar med mig och tycker att jag ska skynda på. Atlas är den som pratar med mig högst och tycker att det går för långsamt. När frukosten är serverad står bus på schemat. Syskonen har verkligen jättekul tillsammans. De turas om att springa och jaga varandra och har ofta sina brottningsmatcher, som är på lek. Överallt där vi är har vi ett sött sällskap. Tror inte att det finns någon plats i huset som de inte har hunnit undersöka. När det har blivit lite svalare på kvällarna älskar de att springa och leka på vår inglasade altan. Där kan det även finnas någon liten fluga att jaga, det är kul.

2023-06-27
Våra älskade småtroll är nu tretton veckor. De har verkligen en otroligt fin mamma, Mila. De får fortfarande dia och de spinner så högt och mår så gott tillsammans med mamma. Mila leker även mycket med dem och de springer och jagar varandra. Nästa stund tvättar hon dem och pysslar verkligen om dem. Vi kan se på morrhåren att några av sötnosarna kanske har varit lite extra busiga, där är morrhåren avbitna. Om de ligger och sover och jag råkar röra en vippa då kommer de oftast rusande och vill att vi ska leka. På morgonen får vi oftast sällskap i sängen, då kommer de och klättrar upp och vill mysa en stund. Efter lite mys brukar det oftast bli bus. Det är mysigt att hoppa och leka i sängen.

2023-06-20
Våra småtussar är nu tolv veckor. De är före oss och efter oss i nästan allt vi gör. De är väldigt social och charmiga, de vill hela tiden vara med, precis som vi vill att de ska vara.

2023-06-14
Charmtrollen är nu elva veckor. Veckorna rusar iväg, precis som småbusarna gör här hemma. Tiden går fort när man har roligt och de är verkligen underhållande. De tar sig i princip överallt nu, de är duktiga på att hoppa. Vill de komma till något speciellt ställe tar de bara i och hoppar extra högt, eller extra långt :-). Det känns inte som att de tycker att något är omöjligt, sötnosarna... Det mesta är roligt att leka med, flugor är jätteroliga. Fast matte och husse vill först kolla så att det inte är en geting....

2023-06-06
Grattis på två-årsdagen S*Altaicas Evlalia, Ofelia, Bentley och Tzetzilia. Vi hoppas att ni har haft en jättebra dag, att era familjer har skämt bort er lite extra idag. Evlalia fick sin favoritmiddag idag, kokad torsk med äggula, det tycker hon är mums. Jag kokade mycket torsk, så alla i kattfamiljen åt det till middag idag. Både Evlalia, Mila, Niko och alla kattungar satt och väntade i köket. Lite jobbigt för dem att behöva vänta tills det hade svalnat, men sedan tyckte alla att det var en kalasmiddag. Småtrollen är nu tio veckor. De är vakna betydligt längre perioder nu. Den tid de är vakna är det full fart på dem alla. De följer mer än gärna med oss ut på vår inglasade altan. Där klättrar de och hoppar och jagar varandra i katträdet. De är alla väldigt sociala, där vi är där är även småmissarna, precis som våra vuxna katter.

2023-05-30
Våra söta busfrön är nu nio veckor. De är nyfikna och vill vara där vi är. De trivs bra ute på vår inglasade altan där de springer runt runt och jagar varandra. De har verkligen roligt tillsammans. De älskar även att vara i vår säng, där hoppar de och leker, det är hela havet stormar. Fast vi har insett att vi har lite olika sovtider...

2023-05-22
Nu har våra älskade charmtroll hunnit bli åtta veckor. De är väldigt nyfikna av sig och nu har de börjat att se sig omkring i hela huset. Mila är en otroligt go och fin mamma. Hon kommer ofta och bär på leksaker och jamar samtidigt till sina småttingar. Då vill hon att de ska leka tillsammans med den leksak hon bär på, och så blir det oftast också, det är så sött att se. De älskar att springa och jaga varandra och då kommer alla rusandes i hög fart och sedan blir det små gulliga brottningsmatcher. Alla i kullen är otroligt sociala och sällskapssjuka. När jag vaknar på morgonen och kommer ner möts jag av alla sötnosar som kommer och hälsar godmorgon.

2023-05-18
Busarna är nu sju veckor. Det har tyvärr tagit lite tid innan jag har uppdaterat hemsidan med veckans bilder. Under förra helgen var jag och S*Altaicas Evlalia på Björkstakattens utställning i Umeå. På lördagen fick Evlalia ett certifikat på väg mot internationell champion. Dessutom blev Evlalia BIV(Bäst I Variant) i sin grupp, jättekul. På söndagen fick Evlalia också ett certifikat, det är alltid lika roligt. Husse var hemma och myste tillsammans med våra andra stora och små missar. Här hemma är det full rulle på småttingarna. Vi behöver ingen tv, bästa underhållningen är att titta på och leka med våra charmtroll.

2023-05-09
Nu har våra sötnosar blivit sex veckor. Tack gulliga Sarah för att du hjälpte mig att få till en kullbild denna vecka. Alla missar äter nu både blöt mat och torrfoder med god aptit. Mellan målen är det mysigt att ligga i mamma Milas mjölkbar. De har nu börjat att utforska huset ordentligt, det finns mycket spännande att upptäcka.

2023-05-01
Småkissarna är nu fem veckor. Alla har nu fått sina namn, som är inspirerade av rymden. Det är verkligen full fart på dom nu och dom charmar oss totalt med sina personligheter.

2023-04-23
Småtrollen är nu fyra veckor. De är väldigt sällskapssjuka och vill gärna vara tillsammans med oss på en filt på golvet eller i våra famnar. De har blivit riktigt snabba nu och springer riktigt fort. Att vara tillsammans med mamma Mila och mysa och dia är fortfarande det viktigaste. Mila ser verkligen ut att njuta tillsammans med sina bebisar. Emellanåt får hon ta fast sina småttingar för att tvätta dom, när de försöker springa iväg på lite bus.

2023-04-18
Småttingarna är nu tre veckor. Dom är väldigt sociala och jamar högt när vi kommer till bolådan. Dom vill gärna komma upp i våra famnar och hälsa och mysa. Vi har redan hunnit byta ut bolådan till en storlek större ett par gånger nu. Det behövs för att dom ska kunna promenera runt som dom vill. Mila är en fantastisk mamma som pysslar om sina små hela tiden, hon lämnar inte bolådan några längre stunder. Niko tycker att det är spännande med dom små och har hoppat ner i bolådan några gånger och tvättat småttingarna. Evlalia är nyfiken på vilka dom små faktiskt är, men dom är fortfarande lite för läskiga att komma riktigt nära.

2023-04-08
Charmtrollen är nu två veckor. Alla har nu öppnat ögonen sedan några dagar tillbaka. Dom tittar nu på oss med stora blå ögon. Dom tillbringar sina dagar med att äta och sova och mysa med mamma, precis som dom ska göra i den här åldern.

2023-04-02
Sötnosarna har nu hunnit bli drygt en vecka. Dom har nu börjat att öppna sina ögon. Mamma Mila tycker om att mysa med sina småttingar i bolådan.

2023-03-24
Under eftermiddag/kvällen födde S*Vintermarkens Mila Zima fem små sötnosar. Förlossningen gick bra och vi är så glada.

2023-03-02
Vår S*Vintermarkens Mila Zima har träffat stilige S*Lubov Sibiri Rurik Olenov. Tycke uppstod och nu ser vi fram emot kattbebisar i slutet av mars. Läs mera under Planer.

2021-09-30
Nu har Ofelia, Bentley och Tzetzilia flyttat till sina nya familjer. Vi saknar er massor här hemma men vi önskar er och era nya familjer lycka till. Vi hoppas att ni får mycket mys och kul tillsammans.

2021-09-07
Våra charmtroll är nu tretton veckor. Jag beundrar mamma Mila som fortfarande pysslar om dom på det sätt hon gör. Hon tvättar och pysslar och de får dia. Och hon leker tillsammans med sina småttingar och de ser ut att ha kul tillsammans. Kattungarna tycker verkligen om Niko. Dom går ofta efter Niko och stryker sig mot honom och leker lite med honom. Han är så snäll med dom och brukar tvätta dom lite. Det syns att han tycker att det är roligt att ligga och titta på när dom busar. Kattunneln är en bra leksak, i den springer både de stora och små tillsammans och busar. Niko busar ganska ofta med småttingarna, men det syns att det kan blir liiite mycket för honom när alla fyra kommer springandes och busar med honom och bland annat leker med hans svans. Men han är också nästan alltid i deras närhet, precis som mamma Mila.

2021-08-31
Nu har våra älskade små skruttar hunnit bli tolv veckor. Så otroligt snabbt tiden går. Mamma Mila låter dom fortfarande få snutta och det finns inget annat som får dem att spinna så högt som när de ligger och myser och snuttar hos mamma. Och då passar hon samtidigt på att tvätta och pyssla om sina älsklingar.

2021-08-23
Nu är våra mysiga busfrön elva veckor. Varje morgon kommer dom och hoppar upp i vår säng och önskar god morgon, på sitt sätt. En liten stund har dom tid att mysa men så snart någon börjar att busa lite är det full fart igen och då studsar dom runt i sängen. Dom har vekligen kul tillsammans våra små sötnosar.

2021-08-17
Våra småbusar har nu hunnit bli tio veckor. Det skulle vara väldigt intressant att ha en stegräknare på dom alla. Det är väldigt många steg som hinns med från tidig morgon till sen kväll. Dom älskar att springa omkring och busa i sängen. Dom tycker att Niko är en stor spännade kille. Han har det inte lätt, han är alltid väldigt omsvärmad. Men han är så snäll och vill så väl. På natten när han sover strax intill oss ligger det ofta en liten kisse och sover intill honom.

2021-08-10
Våra charmtroll är nu nio veckor. Dom har fått sin första vaccinationsspruta, det gick bra, ingen av missarna pep till. Däremot tyckte Ofelia att det var lite förnärmande att veterinären tittade henne i rumpan, då pep hon till som hastigast :-). Veterinär Gertrud bad henne så mycket om ursäkt, för att hon var lite ofin mot Ofelia ;-) Jag tror att våra småtroll lever efter samma motto som Gunde Svan, "Ingenting är omöjligt" :-). Har dom bestämt sig för att ta sig till en speciell plats så lyckas dom oftast med det.

2021-08-02
Nu är våra sötnosar 8 veckor. Precis som det ska vara så har dom massor av spring i sina ben. Dom hinner både före och efter oss nu när vi går omkring i huset, det gäller att hålla koll på var man sätter sina fötter.

2021-07-27
Nu är våra busfrön sju veckor och det är full fart på dom. Småtrollen vill verkligen var med överallt och undersöker allt. I morse tittade det ut ett litet huvud från min handväska, där satt Bentley och såg nöjd ut, som hade lyckats klättra upp och ta sig in i den. Dom har verkligen roligt tillsammans, dom springer och hoppar och jagar varandra och leksaker som finns i deras närhet. När dom blir trötta kommer dom nästan alltid och kryper upp intill oss i soffan eller i våra knän och somnar då nästan direkt.

2021-07-20
Våra charmtroll är nu sex veckor. Dom har nu fått sina namn. Det är namn efter deras förfäder som finns lite längre bak i deras stamtavlor. När dom diar ser det betydligt trängre ut vid mjölkbaren allt eftersom de växer. Dom tycker att både torrfoder, kokt torsk och köttfärs är mumsigt.

2021-07-13
Nu har sötnosarna hunnit bli fem veckor. Det är nästan omöjligt att samla ihop dom för att ta en kullbild. Dom ser alltid något annat dom vill undersöka. Deras ben är fulla av spring, fast vi hinner ändå få mysa med dom.

2021-07-05
Charmtrollen är nu fyra veckor och det är full fart på gänget.

2021-06-27
Nu har sötnosarna precis hunnit bli tre veckor.

2021-06-23
Kattungarna är nu drygt två veckor, dom äter och växer och är riktiga mysproppar. Ledsamt nog vandrade en av Milas och Zhivas bebisar över regnbågsbron efter en dryg vecka. Lillan blev slö och dålig på att äta och trots stödmatning och veterinärbesök lyckades vi inte rädda henne. Vi saknar dig så älskade lilla gumma.

2021-06-07
Tidigt på morgonen den 6 juni föddes Mila och Zhivas bebisar. Se mera under Kattungar.

2021-05-03
Mila har träffat en fin kille, läs mera under Planer.

2021-02-26
Tyvärr blev det inga kattungar... läs mera under Planer.

2020-12-28
Mila har varit på dejt och nu hoppas vi på kattungar.

2020-02-10
Grattis på två-årsdagen älskade Mila Zima, familjens lilla kvicksilver.

2020-02-02
Grattis på tio-årsdagen Sarabi, Sarafina, Toulouse och Berlioz. Vi hoppas att ni har en jättebra födelsedag. Kramar i massor från oss alla.

2019-02-10
Grattiskramar på ett-årsdagen älskade Mila Zima, vår egen lilla "BråttomBerta". Tänk att du redan fyller ett år. Du är som en frisk fläkt i vår familj. Vi säger även grattis till Sarabi, Sarfina, Toulouse och Berlioz som fyllde nio år i lördags, den 2/2. Grattiskramar till er alla. Vi hoppas att ni hade en jättbra födelsedag.

2018-12-23
En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar vi er alla. Det har nu gått ett drygt halvår sedan Mila blev vår familjemedlem. Från första stund accepterades Mila av både Panthera och Niko, som en del av vår familj. Niko och Mila har otroligt roligt tillsammans. De springer och busar och jagar varandra runt huset. De hittar alltid på något. Panthera ligger ofta intill och spanar, det är underhållande. Hon ser nöjd ut att bara får ligga och titta på busarna. Fast givetvis blir även hon inblandad i buset ibland. Lagom med bus är bäst tror vi att Panthera tycker.

2018-05-08
S*Vintermarkens Mila Zima har flyttat hem till oss. Som vi har väntat och längtat efter denna mysiga tjej. Hon är ett riktigt charmtroll som är full av energi. Tack Erika med familj för att Mila fick bli vår familjemedlem.

2017-11-09
Idag fyller vår drottning Puma 12 år. Vi säger grattis på födelsedagen älskade stumpa. Vi är så tacksamma över att du tillhör vår familj.

2016-11-09
Vi säger grattis på 11-årsdagen till vår älskade Puma som fyller år idag. Under natten har hennes dotter S*Altaicas Sarabi blivit mamma till en kull jättesöta bebisar. Puma tycker att det är en jättebra present att få bli mormor på sin födelsedag. Grattis till dina sötnosar Sarabi. Ni kan se kullen på denna sida:

S* Altaicas Sarabi

2015-11-09
Massor med grattiskramar till vår älskade Puma som fyller 10 år idag. Vi firar Puma med hennes favoritmat, favoritgodis och mycket mys.

2015-06-09
Våra älskade grabbar Kinzo, Milwaukee och Stanley har nu flyttat till sina nya familjer. Vi önskar dom alla lycka till med sina nya familjemedlemmar. Niko stannar i familjen och bor kvar med oss.

2015-05-27
Våra älskade grabbar är nu tolv veckor. Dessa veckor har gått alldeles för snabbt. Under helgen var 'farmor och farfar', pappa Jurij's husse och matte och hälsade på. Det var jätteroligt att dom kom och hälsade på och fick se Panthera's och Jurij's underverk. Katter brukar ju oftast gå rätt ljudlöst fram. Det kan både Kinzo, Milwaukee, Stanley och Niko också göra. Men tillsammans är de inte så ljudlösa, när de rusar fram och jagar varandra genom hela huset hörs det som små travhästar som kommer dundrande fram. De har verkligen roligt tillsammans, de hittar ständigt på små nya hyss och de ser möjligheter med allt. Panthera är en tålmodig mamma som står ut med det mesta i busväg, hon har ju själv varit liten och busig. De får fortfarande snutta och det finns inget annat som får dem att spinna så högt som när de ligger och myser och snuttar hos mamma.

2015-05-20
Nu är våra mysiga grabbar elva veckor. Det är verkligen full fart på dem. När de hör att vi börjar vakna till i sovrummet kommer de rusande till oss. Det är verkligen härligt när de kommer springande och hälsar godmorgon. Fast de hinner inte hälsa så lång stund. Därefter brukar de följa med in i badrummet så jag har sällskap där en stund. Det är kul att leka lite med vattnet i duschen, sedan den har stängts av. Efter det går vi alla ner till köket för då vankas det frukost. Då serveras det blötmat, och det är de väl medvetna om. Medan jag håller på att lägga upp maten på deras tallrikar sitter de och väntar ivrigt och petar på mig med sina tassar och tycker nog att jag ska skynda på. Efter en natt med både sömn och bus behövs det en rejäl frukost. När de har ätit är batterierna laddade för fullt igen och då är det dags för bus och lek igen. Och det är det en stor del av dagen. De har verkligen roligt tillsammans våra grabbar.

2015-05-12
Grabbarna har nu hunnit bli tio veckor. De är små hjälpredor alla fyra. När jag håller på att rengöra kattlådorna är de alldeles intill och petar och hjälper till med spaden. När jag sedan tar fram sopen och sopar runt kattlådorna kan någon av dem sitta i sopskyffeln och en eller flera sitta fast i sopen. De är roliga små hjälpredor. För några dagar sedan tog vi bort avspärrningen kring vårat stora höga katträd så nu har de fri tillgång till det och det blev uppskattat. Nu både springer de runt och klättrar i trädet och ligger även och vilar mycket där. Och just nu i skrivande stund har jag Kinzo här vid tangentbordet som "hjälper till" att skriva.

2015-05-06
Våra små busfrön är nu nio veckor. När de är vakna är det full fart på dem. De tycker att mormor Puma är spännande. När hon träffar dem en och en brukar hon tvätta dem och undersöka dem lite. Men ibland kommer alla fyra rusande efter henne, då får hon extra bråttom dit hon var på väg.

2015-04-29
Charmknuttarna är nu åtta veckor. När vi rör oss i huset har vi nästan alltid en eller flera små kompisar med oss. De är intresserade av allt som händer, de vill också vara med och titta och undersöka, förutom när det är bus och det är det ofta. När mamma Thera tvättar och pysslar om dom ska de vara riktigt trötta för att kunna mysa. Oftast busar de med mamma och ger henne små tjyvnyp och vill busa med henne. Thera är en tålmodig mamma som kärleksfullt låter dom hålla på så medan hon putsar och tvättar och håller dom rena och fina.

2015-04-22
Smågrabbarna är nu sju veckor. De har fullt upp med bus hela dagarna. De springer och jagar varandra och leker. Det rasslar bland deras leksaker när de rusar fram eller någon av dem skriker till när de får ett tjuvnyp av sin brorsa. Men efter mycket lek behöver de ju också vila. Då är det mysigt att krypa intill mamma och få snutta och sova en stund. Då ser de alla så nöjda ut.

2015-04-14
Nu har de små charmtrollen redan hunnit bli sex veckor. Om de har varit svåra att fota tidigare, har det inte blivit lättare nu, de är ruskigt snabba. Det är roligt att vara tillsammans med dom och se vilka personligheter de alla har.

2015-04-07
Busfröna har nu hunnit bli fem veckor. Det är inte lätt att fånga dem alla tillsammans på en bild, allt ska undersökas.

2015-04-01
Smågrabbarna är nu fyra veckor. Nu busar de mycket med varandra. Fast rätt var det är kommer de på att de är hungriga och vill mysa med mamma och äta i bolådan.

2015-03-24
Pantheras grabbar har nu blivit tre veckor. De myser mycket med mamma i bolådan men vill gärna ha sällskap av också nu.

2015-03-17
Våra söta små killar har nu öppnat sina ögon.

2015-03-11
Pantheras söta grabbar har nu blivit en vecka. De ligger tillsammans i bolådan med mamma och äter och myser.

Förra veckan fyllde Panthera och hennes syskon år. Pantheras syster Cheetah (Tea) bor i Tallnäs. På deras födelsedag uppdaterade Tea's matte Liz deras hemsida med jättefina bilder på Tea, se här på de fina bilderna på Tea och hennes familj:

S* Altaicas Cheetah

2015-03-09
Tänk att det redan har gått tre år sedan Lexus, Lotus, Chana och Ascari föddes. Massor med grattiskramar till er alla på födelsedagen.Vi hoppas att ni har en jättebra födelsedag.

2015-03-07
Har lagt in bilder på våra sötnosar under "Kattungar".

2015-03-04
Panthera's och Jurij's bebisar föddes igår. Det blev den finaste present Panthera kunde få på sin födelsedag. Panthera födde fem kattungar. Men tyvärr klarade sig inte en av dem.

2015-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neófelis, Pardina och Panthera som fyller sju år idag. Vi hoppas att ni har en jättebra födelsedag.

2015-02-26
Panthera väntar kattungar vecka 10.

2015-02-02
Idag fyller Toulouse, Berlioz, Sarabi och Sarafina fem år. Vi hoppas att ni har en jättebra födelsedag med mycket mys och extra gott. Massor av grattiskramar från mamma Puma och resten av familjen.

2015-01-19
Panthera har dejtat en stilig kille och nu hoppas vi på kattungar. Läs mer under Planer

2014-11-09
Grattiskramar till vår älskade Puma som fyller nio år idag. Tack för att du blev vår familjemedlem, älskade gumma.

2014-11-06
Har uppdaterat Pumas och Pantheras utställningsresultat.

2014-03-09
Massor med grattiskramar till Chana, Ascari, Lexus och Lotus som fyller två år idag. Vi hoppas att ni har en mysig födelsedag med mycket mys, bus och mycket gott

2014-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neófelis, Pardina och Panthera som fyller sex år idag. Vi hoppas att ni får en toppenbra födelsedag.

2014-03-02
Tyvärr väntar Sarafina inga bebisar.

2014-02-02
Massor med grattiskramar till Toulouse, Berlioz, Sarabi och Sarafina som fyller fyra år idag. Vi hoppas att ni får en jättebra födelsedag.

2014-01-14
Sarafina har dejtat en kille och nu hoppas vi på kattungar. Läs mer under Planer

2013-11-09
Grattis på födelsedagen älskade Puma, som fyller åtta år idag. Vi hoppas att du har en mysig födelsedag.

Jag har lagt in några bilder i Pumas och Pantheras gallerier. Det är den duktiga fotografen Maria Westling, WM Artphoto,i Umeå som har fotat våra tjejer när vi var på utställning i Umeå i våras.

2013-03-09
Massor med grattiskramar till Chana, Ascari, Lotus och Lexus som fyller ett år idag. Otroligt att ni redan har hunnit bli ett år. Vi hoppas att ni får en jättebra födelsedag.

2013-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neófelis, Pardina och Panthera som fyller fem år idag. Vi hoppas att ni får en bra födelsedag med extra mycket gott och extra mycket bus.

2013-02-02
Massor med grattiskramar till Toulouse, Berlioz, Sarabi och Sarafina som fyller tre år idag.Vi hoppas att ni får en bra födelsedag med extra mycket gott och extra mycket bus.

2012-11-09
Grattiskramar till vår älskade stumpa IC Puma som fyller sju år idag. Vi hoppas att du får en bra födelsedag.

2012-06-18
Våra charmtroll har nu flyttat till sina nya familjer. Vi önskar alla lycka till med sina nya familjemedlemmar. Lexus har flyttat till vår dotter Sarah och stannar därför kvar i familjen.

2012-06-05
Våra små älsklingar har nu fyllt tolv veckor. Tolv veckor har gått alldeles för snabbt. Det är full fart nästan hela tiden. Sovstunderna har blivit kortare och kortare. De vill ju inte missa något roligt som händer. Vad vi än gör så har vi oftast sällskap av småtrollen som vill vara med och "hjälpa till".

2012-05-29
Nu har våra småbusar fyllt elva veckor. Det har inte blivit lättare att ta en kullbild med dem alla tillsammans. Det tar alldeles för lång tid att sitta still och bli fotade. De måste iväg och kolla så att de inte missar något kul.

2012-05-22
Våra kattungar har nu fyllt tio veckor. Panthera har det hon gör när hon ska hålla koll på dem. Hon busar även en hel del med dem, då ser hon lika nöjd ut som dom gör. De har vidgat sina vyer lite och vill gärna vara på vår inglasade altan när det är soligt. Där kan de springa omkring och sedan få lägga sig på en solig plats och bara må gott.

2012-05-15
Våra charmtroll har nu fyllt nio veckor. Det är verkligen fulla med bus. När de inte sover och laddar batterierna hittar de på nya hyss. De låter som små travhästar när de kommer springande och jagar varandra alla fyra. Direkt vi tar fram vår sopborste har vi fyra busar som jagar den, de gillar verkligen att leka med allt.

2012-05-08
Nu har våra småbusar fyllt åtta veckor. De är nyfikna och vill vara med överallt. De tycker om att äta det mesta, fast köttfärs står på favoritmenyn. De tycker verkligen om att mysa, men de har inte alltid tid att stanna av och gosa. Oftast springer de och jagar varandra och har kul.

2012-05-02
Nu har våra sötnosar fyllt sju veckor. Den här gången passade jag på att ta en kullbild när de var riktigt sömniga, då lyckades jag samla dem. Småbusarna lyckas nu nästan ta sig överallt, allting ska upptäckas.

2012-04-23
Ett STORT grattis till vår älskade Puma. På Björkstakattens utställning i Umeå förra helgen fick hon priset "Bäst i Norr 2011, Kategori II". Puma finns även med på Sveraks lista över årets katt 2011.

Kattungarna har nu fyllt sex veckor. De går sällan numera, de skuttar hellre fram. De har verkligen roligt med varandra, de springer och jagar varandra och busar. Panthera ligger intill dem och försöker hålla koll på dem, hon har det hon gör. Det syns att hon mår gott när hon har dem samlade intill sig och de ligger och diar och spinner högljutt.

2012-04-16
Nu har småbusarna fyllt fem veckor. Och de börjar verkligen vara fulla med bus. Under helgen har de smakat köttfärs, alla tyckte att det var mums. Sedan var det gott att få dia och mysa med mamma. Det blir svårare och svårare att lyckas samla dem och ta en kullbild.

2012-04-09
Kattungarna har nu fyllt fyra veckor. Förutom att mysa med mamma Panthera har de verkligen fått smak på att gå/springa omkring oss och klättra på oss och busa med oss när vi sitter med dem på golvet på en filt.

2012-04-03
Våra sötnosar är nu drygt tre veckor gamla. De börjar nu vara riktigt busiga med varandra och med mamma Panthera när hon pysslar om sina älsklingar.

2012-03-25
Småtrollen är nu två veckor gamla. Har lagt in nya bilder på dem där alla har ögonen öppna.

2012-03-22
Nu är kattungarna snart två veckor gamla. De har nu öppnat sina ögon.

2012-03-09
Panthera har blivit mamma till fem söta kattungar. Strax efter klockan 01.35 föddes den första bebisen. Klockan 02.50 föddes den femte bebisen. En bebis var tyvärr lite svagare och somnade in efter några timmar. Sov gott älskade lilla vän.

2012-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neófelis, Pardina och Panthera som fyller fyra år idag.

2012-02-07
Panthera har dejtat en kille och nu hoppas vi på kattungar. Läs mer under Planer

2012-02-02
Grattiskramar till Toulouse, Berlioz, Sarabi och Sarafina som fyller två år idag.

2011-07-18
Under våren har vi haft trevligt besök av Cheetah (Tea) med matte, som kom och hälsade på oss.
Vi har varit på utställning i Umeå med Puma, Panthera och Sarafina, där ställdes även Sarabi och Toulouse ut.
Det är alltid så kul att få träffa "våra" katter och deras familjer och se hur katterna utvecklas.
I början av juni var vi med på Solkattens utställning här i Skellefteå.

2011-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neófelis, Pardina och Panthera som fyller tre år idag.

2011-02-02
Massor med grattiskramar till Toulouse, Berlioz, Sarabi och Sarafina som fyller ett år idag.

2010-09-14
Sedan hemsidan uppdaterades förra gången har våra kattungar flyttat till sina nya hem.
Vi har varit på utställning i Skellefteå. Pumas charmtroll ställde upp i kullklass och vann, det var glädjande.

2010-04-29
Våra kattungar är nu tolv veckor. Även denna vecka lyckades vi ta en bild av alla syskonen tillsammans.

2010-04-22
Våra små busar är nu elva veckor. Den här veckan har vi en ny kullbild. För ett par sekunder lyckades vi samla dem tillsammans.

2010-04-14
Tyvärr har jag inte lyckats få någon bra bild på alla våra småbusar tillsammans denna vecka. Den här gången är det därför samma kullbild som föregående vecka.

2010-04-07
Våra charmtroll är nu nio veckor. Trots att det mest är lek som gäller så är det mysigt att få vara nära mamma Puma mellan varven, då spinner dom alla för fullt.

2010-03-31
På kattungesidan har vi lagt in en bild på kattungarna tillsammans med storasyster Panthera i klätterträdet

2010-03-25
Våra charmtroll är nu sju veckor och fulla med upptåg.

2010-03-17
Våra kattungar är nu sex veckor gamla. Allt ska utforskas, många av de platser som Panthera
hittills har haft som sina är nu "invaderade" av de små.

2010-03-10
Vi har försökt fånga våra småbusar på bild, men det är inte det lättaste
då de oftast rusar rakt mot oss då vi försöker fota dem. Nya bilder finns på Kattungesidan.

2010-03-03
Massor med grattiskramar till Cougar, Cheetah, Neofélis, Pardina och Panthera som
fyller två år idag. Våra kattungar är nu fyra veckor och fulla med mys och bus.

2010-02-25
Våra småtroll börjar nu tycka att livet utanför bolådan verkar ganska spännande.
Efter sina små upptäcktsfärder mår de gott när de får mysa med mamma Puma i bolådan igen.

2010-02-16
Kattungarna har nu fått sina namn, det finns nya bilder på dom små inlagda på Kattungesidan

2010-02-02
Vid kl. 02.00 i natt väckte Puma mig och "berättade" att det var dags. Klockan 02.23 föddes den första bebisen och strax före klockan 06.30 var den fjärde bebisen född.

2009-12-17
Puma har dejtat en kille, läs mer under Planer.

2009-06-28
Vi har lagt till bilder och utställningsreultat på Puma och Panthera från
helgens utställning i Umeå.

2009-02-08
Puma's och Panthera's gallerier är uppdaterade. Titta på Panthera och "hennes" skoter.
Har lagt till länkar till Cheetah's och Pardina's hemsidor.

2008

2008-08-17
Cheetah har flyttat till sin nya familj nu. 

2008-07-04
Neófelis har också flyttat till sin nya familj nu.

2008-06-18
12-veckorsbilder uppe!
Pardina och Cougar har flyttat till sina nya hem och Panthera kommer stanna här med oss.
Hela kullen

2008-05-27
11-veckorsbilder uppe!
Hela kullen

2008-05-16
Nya bilder uppe på kattungarna, kika på deras egna sidor för mer!
Hela kullen

2008-05-06
Har fått mitt stamnamn nu! Det blev S* Altaicas.

2008-04-28
Hemsidan uppe. Tack för all hjälp Pia!
Stamnamn under registrering.